Pivovarna Laško tužila državu zbog Mercatora

Bez autora
Sep 16 2012

Grupa Laško podnijela je tužbu za nadoknadu štete protiv države i direktora Ureda za zaštitu konkurencije, zato što im nije dopušteno da prodaju dionice Mercatora. Zbog odluke Ureda za zaštitu konkurencije, koja je društvima Grupe Laško zabranila raspolaganje dionicama Mercatora, Laško 2011. godine nije uspio prodati te dionice. Zato je po njihovim tvrdnjama nastala šteta u visini 59,2 milijuna eura, i još uvijek raste jer tvrtka i dalje plaća kamate na financiranje nepotrebne imovine i bavi se procesom njene prodaje. Banke vjerovnici su već 2010. godine tražile da grupa Laško proda svu imovinu, koja nije povezana sa osnovnom djelatnošću grupe. Nadzorni odbor Pivovarne je stoga u kolovozu 2010. godine naložio upravi da počne s postupkom prodaje cjelokupnog udjela u Mercatoru.

Pivovarna Laško tužila državu zbog MercatoraGrupa Laško podnijela je tužbu za nadoknadu štete protiv države i direktora Ureda za zaštitu konkurencije, zato što im nije dopušteno da prodaju dionice Mercatora.

Zbog odluke Ureda za zaštitu konkurencije, koja je društvima Grupe Laško zabranila raspolaganje dionicama Mercatora, Laško 2011. godine nije uspio prodati te dionice.

Zato je po njihovim tvrdnjama nastala šteta u visini 59,2 milijuna eura, i još uvijek raste jer tvrtka i dalje plaća kamate na financiranje nepotrebne imovine i bavi se procesom njene prodaje.

Banke vjerovnici su već 2010. godine tražile da grupa Laško proda svu imovinu, koja nije povezana sa osnovnom djelatnošću grupe. Nadzorni odbor Pivovarne je stoga u kolovozu 2010. godine naložio upravi da počne s postupkom prodaje cjelokupnog udjela u Mercatoru.

Nakon javnog natječaja za prodaju dionica Mercatora, Pivovarna Laško je dobila obavezujuću ponudu Agrokora, koji je za dionicu Mercatora nudio 221 euro. U travnju prošle godine, kada je Nadzorni odbor Pivovarne Laško odlučivao o prodaji tih dionica, Ured za zaštitu konkurencije je poslao odluku koja je spriječavala raspolaganje dionicama Mercatora.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik